Nieuwsbericht

Nieuwe klimaatruimte voor Biosfeer Groede

Voor Biosfeer Groede hebben we onlangs een klimaatruimte gerealiseerd om het binnenklimaat voor hoogwaardige kruiden en planten te beheersen. Biosfeer Groede teelt en verwerkt aromatische en medicinale planten en kruiden tot gecertificeerde plantenextracten voor de gezondheid en het welbevinden van mens, dier en plant.

In de nieuwe klimaatruimte controleren we niet alleen de temperatuur, maar zorgt een geavanceerde drooginstallatie ervoor dat we de planten en kruiden op de juiste manier drogen. “Zo is alles tot in de details op elkaar afgestemd om optimale omstandigheden voor het product te creëren. Kwaliteit is hierbij ontzettend belangrijk.”, aldus directeur-eigenaar van Biosfeer Nick Sinke. 

Een constante, hoge kwaliteit 

Samen met Nick Sinke zijn we rond de tafel gegaan om de wensen in kaart de brengen. De juiste bewaarcondities zijn zodanig belangrijk voor de planten en kruiden, dat een goed doordacht projectplan en bijbehorende testfase niet mochten ontbreken. Harold Houg: “Voor dit project hebben we de lat van het begin af aan hoog gelegd. We zijn doorgegaan met testen totdat alles naar volle tevredenheid werkte. Dat is ons gelukt.”

Optimale bewaarcondities voor het gewenste resultaat

De afgelopen jaren zijn er stappen gezet om de samenwerking tussen Biosfeer en Hougkoeling verder uit te bouwen. “Doordat we de producten met de jaren steeds beter leren kennen, brengt elk project ons een stap hoger.”, aldus Harold Houg. “We conditioneren de ruimte tussen de 20 en 35 graden, waarbij de relatieve luchtvochtigheid kan worden ingesteld tussen de 20 en 80 procent.”