Ronald van de Weegen van SieTec Industrial Automation in Terneuzen

"De klimaatbeheersing is uitstekend te combineren met onze gebouwautomatisering, wat resulteert in maximale efficiëntie."

Bij SieTec Industrial Automation in Terneuzen installeerden we diverse warmtepompinstallaties voor het koelen en verwarmen van alle kantoren en werkruimtes. Het systeem is tevens gekoppeld aan een energiezuinig luchtverversingssysteem.

Industriële automatisering is voor veel spelers de sleutel tot succes in onze snel veranderende economie. SieTec Industrial Automation speelt hierop in. Voor opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren ontwikkelen zij duurzame concepten en innovatieve producten op maat. Wat in 2010 aan de Rooseveltlaan in Terneuzen nog in de startblokken stond, heeft zich inmiddels gevormd tot een volwaardige onderneming. Met een volledig geautomatiseerd pand aan hun huidige hoofdlocatie in Terneuzen is SieTec Industrial Automation klaar voor de toekomst. Directeur-eigenaar Ronald van der Weegen: “Variërend van de bakkerijmachines op de hoek van de straat tot de chemische plant van een multinational. De behoefte aan industriële automatisering met Siemens besturingen is gigantisch.”

Volledig geautomatiseerd

Duurzaamheid en automatisering stond voorop bij de verhuizing naar het nieuwbouwpand in maart 2020. “Software en hardware liggen dermate dicht bij elkaar: waarom zou je de twee niet combineren? Zowel intern als extern leggen wij die link. Een compleet geautomatiseerde werkplek sloot hier perfect op aan.”

“Op aanbeveling van onze projectleider kwamen wij bij Hougkoeling terecht voor de klimaatbeheersing van het pand. Dit is uitgegroeid tot een samenwerking op basis van vertrouwen. Bovendien is de warmtepompinstallatie uitstekend te combineren met onze gebouwautomatisering, wat resulteert in maximale efficiëntie en comfort en minimale energieverbruik.”

Meer dan energieneutraal

Alle ingrediënten voor een energiezuinig en milieubewuste bedrijfsvoering zijn terug te zien in het bedrijfspand.  “Door voortdurend groene keuzes te maken en te automatiseren, zijn er veel momenten waarop we energie terug leveren. Op ons dak hebben we 110 zonnepanelen liggen… Daarmee kunnen we bijvoorbeeld onze auto’s opladen via de laadpalen op ons bedrijfsterrein. Ook de combinatie van zonnepanelen met de warmtepompinstallatie werkt feilloos. Kortom: hoe meer duurzame investeringen we doen, hoe meer we er op lange termijn uithalen.”

Twee specialismen die elkaar versterken

De warmtepompinstallatie draagt bij aan een optimaal comfort voor zowel het R&D-team in de werkplaats als de collega’s in de kantoorruimtes van SieTec Industrial Automation. “Onze collega’s hebben de mogelijkheid om de temperatuur zelfstandig te reguleren vanuit hun laptops. Niet alleen in de kantoorruimtes, maar ook vanuit de R&D-ruimtes waar we de proefinstallaties bouwen. Vanuit deze ruimtes kom je direct in de werkplaats waar alle machines staan om onze kasten te bedraden. Het prettige klimaat bevordert niet alleen het comfort, maar zorgt ook voor een goed concentratievermogen op de werkvloer.”

De automatiseringsoplossingen in het pand zorgen ervoor dat al deze verschillende systemen met elkaar praten. “Zo zijn de SieTec-systemen bijvoorbeeld in staat om de zonweringen automatisch af te stemmen op de weersomstandigheden. Deze oplossing helpt de warmtepompinstallatie van Hougkoeling bij warm weer om ruimtes de koelen. Op die manier bundelen we onze krachten en versterken we met het één het ander.”