Rogier van den Eynde van TAKK Solutions in Terneuzen

"Ik dacht bij mezelf, je kunt het maar één keer goed doen. Achteraf was dit de beste beslissing ooit."

Het Daikin warmtepompsysteem voor TAKK Solutions zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de showroom en kantoren. De dubbele functie van de warmtepomp maakt zowel energiezuinig verwarmen als koelen mogelijk.

TAKK Solutions is een specialist op het gebied van luxe en hoogwaardige hardhouten kozijnen onder leiding van Rogier van den Eynde. Inmiddels is het Zeeuwse bedrijf zowel nationaal als internationaal actief. Rogier: “Wat in 2011 begon met het idee om kozijnen te importeren, veranderde al snel in een uit de hand gelopen hobby. Nog geen jaar later breidden we uit naar een ruime loods als opslagruimte. Uiteindelijk besloten we om TAKK Solutions in een nieuwbouwpand voort te zetten. Via onze bouwpartners zaten we al snel met Hougkoeling om de tafel voor een warmtepompsysteem.”

Energiezuinig verwarmen en koelen

Na de eerste gesprekken had Rogier al meteen een goed gevoel en mocht het Hougkoeling team voor TAKK Solutions aan de slag. Dit resulteerde in een kwalitatieve koel- en verwarmingsoplossing voor het volledige pand. “Op advies van Hougkoeling en in overleg met de bouwpartners, kwamen we al snel tot de conclusie dat een warmtepompsysteem de juiste keuze was bij een optimale isolatie van het pand. Ik dacht bij mezelf, je kunt het maar één keer goed doen. Achteraf was dit de beste beslissing ooit. Vragen als ‘Welk systeem is het meest geschikt op lange termijn?’ en ‘Welke keuze levert ons het meeste op?’ speelden hierbij een belangrijke rol. Momenteel koelen en verwarmen we drie ruimtes met twee warmtepompinstallaties: twee kantoren en onze showroom.”

Persoonlijke aanpak en korte lijntjes

Roger ervaart de samenwerking met Hougkoeling als ‘erg prettig’. “Als ik ergens tegenaan loop, kan ik op het team van Hougkoeling vertrouwen. Zo hebben we een keer meegemaakt dat we de warmtepomp niet aan de praat kregen vanwege een enorme laag sneeuw. Vervolgens heeft het Hougkoeling team het probleem in één keer opgelost. Hij paste enkele instellingen aan en na afloop werkte het systeem weer naar behoren. Tot op heden zijn we dus tevreden met de aanpak en service.”

“We hebben er bewust voor gekozen om met lokale partijen samen te werken. Wanneer een probleem zich voordeed, werd dit zonder met de vinger te wijzen opgelost. De lijntjes zijn kort en we kunnen op een persoonlijke manier met elkaar communiceren.”

Gezond binnenklimaat

“Je voelt dat er een ongelooflijk gezond binnenklimaat is. Onlangs hebben we de filters verwisseld. Aan de filters is goed te zien wat er aan troep de lucht ingaat. Met hoge zomerse temperaturen en in tijden van corona zitten we liever hier dan dat we thuis zitten. Als je de ramen opent, voel je meteen waarom dit systeem zo zuiver is. Zelf heb ik verschillende allergieën. Het eerste wat ik doe wanneer ik de auto uitstap is beginnen met niezen. De zuivere lucht die mij tegemoetkomt wanneer ik het bedrijfspand binnenloop doet me erg goed.”