Michel van Leuven van Nouvall Engineering Services in Terneuzen

"De warmtepompinstallatie zien we als een onmisbaar onderdeel van de renovatie van ons bedrijfspand."

Voor Nouvall Engineering Services ontwierpen en bouwden we een centrale warmtepompinstallatie voor het koelen en verwarmen van alle kantoren en ontvangstruimtes.

Nouvall Engineering Services biedt projectondersteuning binnen de (petro)chemische en maritieme industrie. Zo hebben zij inmiddels een enorme poule van middelbaar tot hoogopgeleide professionals opgebouwd in deze sectoren. Hierbij staat ervaring en brede vakkennis voorop. Als ex-gedetacheerde in de sector weet mede-eigenaar Michel van Leuven als geen ander waar het vak over gaat. Michel: “Na succesvolle uitbreiding groeiden we op een gegeven moment uit ons jasje in het vorige kantoorpand. Uiteindelijk besloten we om te investeren in ons huidige bedrijfspand. De warmtepompinstallatie zagen we als een onmisbaar onderdeel van de renovatie hiervan.”

Verwarmen en koelen vanuit één centraal systeem

Het huidige bedrijfspand van Nouvall Engineering Services bestaat uit verschillende verdiepingen. Met de warmtepompinstallatie kan de temperatuur op de verdiepingen afzonderlijk van elkaar worden ingesteld. “Alle ruimtes zijn nu voorzien van airconditioning en fatsoenlijke verwarming: we hebben de renovatie van a tot z goed aangepakt. Nu kunnen we op de begane grond koelen en tegelijkertijd een andere verdieping verwarmen. Dit is eenvoudig zelf in te stellen via de bijbehorende display.”

Hogere productiviteit door de juiste klimaatbeheersing

In het vorige bedrijfspand ontbrak het aan goede koeling. Hierdoor is de warmtepompinstallatie voor de werknemers in het huidige pand een ontzettende verbetering. “Met name in de warme maanden is het een stuk aangenamer werken. Bovendien worden de zomers steeds warmer, waardoor het systeem toch wel een must is. Het verschil is duidelijk merkbaar. Zo draagt het bij aan de kwaliteit van ons eigen werk. We merken dat het een positief effect heeft op onze productiviteit en maken minder fouten. Tenslotte zijn we erg tevreden met de luchtstroom die gelijkmatig wordt verspreid in alle richtingen. Hiermee voorkom je dat de luchttoevoer uitsluitend vanuit één plek komt.”

Samenwerking op basis van vertrouwen

“Vanaf de beginfase hebben we de samenwerking met Hougkoeling als prettig ervaren. De presentatie, ervaring en expertise gaven de doorslag bij het nemen van onze beslissing. Daarnaast is onze keuze grotendeels gemaakt op basis van vertrouwen. Omdat het om behoorlijke investering ging, was de mate van vertrouwen minstens zo belangrijk in onze keuze. Ten slotte zijn we allesbehalve teleurgesteld: de kwaliteit en service zijn precies zoals we hadden verwacht.”